بررسی مک بوک ایر
مک بوک ایر 2020 با تراشه M1 یکی از محصولات پروژه بلند پروازانه اپل برای تولید اختصاصی کامپیوترهای مک با پردازنده انحصاری است.
مک بوک ایر 2020 برخلاف مدلهای پیشین خود از فن به عنوان سیستم خنک کننده استفاده نمیکند و به جای آن از یک پردازنده با تولید کم حرارت بهره میبرد. حال سؤال اصلی این است که آیا مک بوک ایر 2020 از لحاظ قدرت پردازش و گرافیک میتواند با مدلهای اینتلی خود رقابت کند؟
طراحی مشابه با مدلهای مبتنی بر پردازنده اینتل، البته بدون نیاز به فن
اپل در طراحی این مک بوکهای جدید طراحی مشابهی را به کار گرفته است. مک بوک ایر 2020 با تراشه M1 از لحاظ ظاهری هیچ تفاوتی با مک بوکهای مبتنی بر پردازنده اینتل ندارند، اپل طراحی مک بوکهای ایر را از سال 2018 تغییر داده و تاکنون نیز تغییری در روند طراحی دستگاههای خود اعمال نکرده است.
تنها تفاوت ظاهری این دستگاهها در روند استفاده، به زمانی باز میگردد که دستگاه روشن است و هیچ نشانهای از حضور فن پرسروصدا حس نمیشود. حذف فن در این دستگاهها باعث شده تا علاوه بر حذف سروصدای آزاردهنده، روند استفاده از این دستگاهها بدون حرارت کمتر و البته بدون مصرف زیاد باتری باشد. در طراحی سختافزاری نیز زمانی که دستگاههای جدید باز میشوند، میتوان دید که مک بوک ایر هیچ تفاوتی با مدلهای پیشین ندارد و دقیقاً همان طراحی پیشین را دارد. تنها تفاوت مک بوک جدید به عدم استفاده از فن و تعبیه تراشه کشیدهتر M1 مربوط است.
بازدهی بهینهتر برای مک بوک نسل جدید
مک بوک ایر 2020 از لحاظ قدرت پردازشی در وضعیت بهینهتری نسبت به مک بوکهای پیشین قرار دارد، این مک بوکها به دلیل استفاده از تراشه M1 همراه با هستههای جداگانه برای پردازش گرافیکی، قدرت بهتری برای انجام پردازش گرافیکی و تصویری دارند.
تا پیش از این مک بوکهای ایر از پردازنده مشترک اینتل برای پردازشهای مرکزی و گرافیکی استفاده میکردند و حالا اپل CPU و GPU را در تراشه M1 بهصورت جداگانه طراحی و تعبیه کرده است. جدا کردن هستههای پردازش مرکزی و گرافیکی باعث شده تا دستگاه بهصورت بهینهتر و کاربردیتر امکان اجرای نرمافزارهای مختلف را داشته باشد. علاوه بر این، استفاده از معماری 5 نانومتری ARM باعث شده تا علاوه بر فشردهتر شدن تراشه پردازشی اصلی، میزان تولید حرارت و مصرف انرژی آنها نیز بهینهتر شود. تستهای بنچ مارک نیز حاکی از آن هستند که مک بوکهای جدید میتوانند بهصورت بهینهتر و کاربردیتر امکان اجرای نرمافزارهای مختلف را داشته باشند.
استفاده از Rosetta 2 برای انتقال و ترجمه نرمافزارهای مختلف
مک بوک ایر 2020 با تراشه M1 مجهز به سیستم انتقال و ترجمه و در نهایت اجرای نرمافزارهای توسعه یافته برای تراشههای اینتل است. این ابزار که با عنوان Rosetta 2 شناخته میشود به کاربران امکان استفاده بهینه و بدون دردسر از نرمافزارهای مختلف که تا پیش از این برای سیستم عامل مک او اس توسعه داده شدهاند را میدهد. کاربران این دستگاهها حتی با وجود تفاوت معماری پردازنده میتوانند بهصورت بهینهتر و کاربردیتر امکانات لازم را برای انجام پردازشهای مرکزی و گرافیکی داشته باشند. هر چند که بسیاری از نرم افزارها نظیر سری محصولات ادوبی از همین حالا بهصورت بومی برای این تراشهها توسعه داده شدهاند، اما نرمافزارهای دیگر نیز از طریق ابزار ترجمه و اجرا میتوانند بهصورت بهینه و کاربردی امکان اجرا را در دستگاههای جدید داشته باشند.
نتیجه گیری
مک بوک ایر 2020 با تراشه M1 یک دستگاه بهینه و کاربردی است که میتواند تمام نیازهای کاربرانی که نیاز روزمره به یک دستگاه کم مصرف و همیشه روشن دارند را برطرف کند. این دستگاه گام ابتدایی اپل برای تحول دادن به دستگاههای مک است و مطمئناً در آینده نزدیک خواهیم دید که شرکتهای بیشتری تمایل به استفاده از کامپیوترهای مک مبتنی بر تراشههای َARM پیدا خواهند کرد.